Hela ugnsbakade småpotatisar
För evigheter sedan så åt vi galet god potatis på en restaurang.
Vi har testat och mixtrat här hemma
men inte fått till potatisen så att den blev exakt som den vi åt.
Men nu har jag kommit på det hemliga knepet -ha!
Och det är balsamvinäger och honung som ger potatisen
en vacker yta och underbart god smak på skalet.

1 kg potatis med skal, typ delikatesspotatis eller nypotatis
2 msk olja
4 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
flingsalt och svartpeppar
plus nån ört att dekorera potatisen med eller bara grovsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda olja, vinäger, honung, vitlök och kryddor.
Lägg potatisen i en ugnsfast form och häll över dressingen, rör om.
Låt potatisen gå i ugnen i ca 45 minuter, rör om i potatisen då och då.
Strö på valfri ört och grovsalt när potatisen är klar.

Kommentarer
Postat av: Moi
Det här ska jag absolut prova!
Tror jag klarar det!!! ♥
Svar:
Decdia
Trackback