Brittiska mackor

Såg ett brittiskt matlagningsprogram för ett tag sedan
och där gjorde kocken några mackor som såg supergoda ut.
Dock missade jag receptet så jag gjorde en egen variant av dem.
Gott men mäktigt!
 Släng ner bitar av favoritosten (gärna en med mycket smak) i en mixer och kör det till smulor.
Om jag ska gissa så tror jag att jag hade 1-1½ dl ost.
I med en äggula, liiite cayannepeppar, lite mer paprikapulver
och en rejäl klick av er starka favoritsenap, kör mixern igen.
Ser det torrt ut så kan man hälla i lite grädde... mer ägg fungerar säkert med.
Bre önskad mängd gegga på rostebröd, stoppa i en god skinka,
kanske lite tomat om man vill ha ett nyttigt inslag i det hela.
Vill ni ha finlir så skär brödet lite snyggt och stek på medelvärme i smör.
Mmmmmums!

Supergoda marshmallows

Jepp, det går att göra egna!
Och de smakar som köpevarianten, fast tusen gånger fräschare.
Jag valde att göra mina rosa och vita och spritsade ut dem med en stjärntyll,
men det går att göra vilken form som helst på dem typ...
 
10 st gelatinblad
3.75 dl vatten
4.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggvitor
Eventuellt någon karamellfärg
Massa siktat och uppblandat maizenamjöl och florsocker
 
Lägg bakplåtspapper på en plåt eller något annat slätt
och pudra på massor med maizenamjöl och florsocker.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med 1,25 dl kallt vatten.
Lägg 2,5 dl vatten i en rymlig gryta tillsammans med sockret och låt det koka rejält
tills dess att det hela blir 122 grader varmt.
Häll i vaniljsocker, gelatinbladen och vattnet i grytan, det ska bubbla en massa.
Låt sockerlagen svalna och kör äggvitorna till maräng.
Blanda sen sakta sockerlagen i vitorna samtidigt som det vispas.
Låt det hela vispas jättelänge, typ tio minuter om inte mer.
Blanda i eventuell karamellfärg (dela upp smeten om du vill ha olika färger)
Stoppa ner smeten i en sprits och spritsa ut bitar.
Pudra sen bitarna med en jäkla massa maizenamjöl och florsocker.
Njut!

Decdias saltimbocca

Detta receptet har jag själv hittat på
då jag försökte att återskapa den rätt som vi åt i Rom.
Och ja, jag tycker att jag fick till smakerna riktigt bra!
300g lövtunna kalvinnanlårs bitar, 4 skivor parmaskinka, salt&peppar,
rejält med färsk salvia, lite mjöl, ca 1 msk kalvbuljong, 2 dl vatten, 1 dl vitt vin.
 
Banka köttet ordentligt, salta och peppra (men inte för mycket salt).
Lägg 2 salviablad på varje köttskiva och vira skinka runt köttet.
Vänd det i mjöl. Stek det i en massa olivolja, ca 2 min på varje sida.
Häll i buljongen, lite hackad salvia och vattnet, bubbla ett par min.
I med vinet och låt det småputtra ca 10 min.
Plocka ur köttet och red med lite maizena, i med köttet igen.
Klart! Servera med till exempel klyftpotatis.
RSS 2.0