Asiatiskt hopkok

Jag skulle egentligen haft kålpuddingsrester till middag idag,
men när jag vaknade så var jag inte ett dugg sugen på det...
Så jag slängde ihop något annat,som blev såååå jäkla god!
Har ingen aning om denna rätt redan existerar 
så jag kallar den just nu för "hopkok av en drös ingredienser med asiatisk touch".
Jag ska klura på ett lite kortare namn sen...
Ingredienser till en hungrig persons måltid:
Ett paket udonnudlar
1 litet kycklingbröst skivat i små bitar
3-4 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 skalade och hackade tomater
1 hackad morot
2 skivade salladslökar
2 vitlöksklyftor, en pressad och en finhackad
1 tsk riven ingefära
1 hönsbuljongtärning
2 tsk massaman currypulver
5 tsk färsk grovt hackad koriander
2-3 msk japansk- eller kinesisk soja (smaka av!)
En liten skvätt med sesamolja
 
Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen, tomaterna, purén,
vitlöken, ingefäran, curry, sesamolja samt soja. Smaka av.
Ha i kycklingen och låt den bli så gott som klar.
Ha sen i moroten och låt den mjukna lite.
I med udonnudlarna och låt dem puttra i typ två minuter.
Kasta i salladslöken precis innan servering, garnera med koriander.
Mums!

Dansk fläskstek

Egentligen är väl detta inget recept utan mer ett tips...
Hur man får knaprigt svål på fläsksteken:
Lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan ner.
Häll vatten i formen så att den täcker ca halva fläsket.
Låt den gå i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter (till ca 800g fläsk).
Vänd sen på fläsket och låt det gå i 45 minuter till.
Häll av vattnet, men spara det till gräddsåsen,
och höj ugnen till 250 grader samt sätt på grillen.
Låt det gå tills det ser knaprigt ut.
 
Skär upp och servera med gräddsås och en drös grönsaker.
RSS 2.0