Kirskålspesto

Har ni rabatterna fulla med kirskål precis som jag?
Istället för att bara stå och förbanna dess existens -gör en pesto!
Detta är en riktigt billig variant dessutom.
Till cirka 2 dl färdig pesto behövs:
Två rejäla nävar med kirskål, gärna hemmaodlad ;), som är sköljd och avtorkad.
½ dl solrosfrön som blivit rostade i en torr stekpanna.
Lite mindre än ½ dl av någon sorts ost, gärna smakrik.
Jag tog vad vi hade hemma vilket blev en mix av herrgård och manchego.
En liten vitlöksklyfta, salt, peppar samt ca 1 dl valfri olja.
Mixa först allt utom oljan, ha sedan i oljan stegvis tills du fått den konsistens du vill ha.
Smaka av och krydda eventuellt mer.
Kirskålspeston går att ha till samma rätter som "vanlig" pesto.

Batmans pinchos

En smörgås behöver inte vara bara en smörgås,
denna känns lyxig och smakar så gott och fräscht!
 
Receptet räcker som plockmat, mingelmat, drinktilltugg, buffé, tapas m.m.
till många (vi fick ut 18 delar) eller middag till 3-4 hungriga personer.
Dela en baguette och bre på ett rejält lager med cream cheese.
Lägg på roccula längs med hela brödet.
Ta sedan på parmaskinka eller påläggschorizo (eller varför inte blanda en massa gott?).
Batman hälsar att man inte ska snåla med köttet!
Toppa sedan med skivade inlagda kronärtskockshjärtan och inlagd rostad paprika.
Dela upp baguetten i lagom delar och stick i en tandpetare.
Värm en stekpanna med olja i och stek brödskivorna på medelvärme tills de fått yta.
Njut!
 
RSS 2.0