Korv stroganoff

Tro inte att vi bara äter oxfilé i det här hemmet... :)
Denna gången var jag sugen på makaroner,
men det är faktiskt godare med ris till.... och kanske en sallad.
 
Jag tycker det är så svårt att säga antalet portioner, men 3-4 kanske...
Korv stroganoff
Hacka en gul lök grovt, skär ½ falukorvsring i stavar.
Stek löken mjuk i en panna med höga kanter. Ha i korven och låt den steka lite snabbt.
Klicka i ca 5 msk tomatpuré och rör ut det i löken och korven.
Ha i 2 dl creme fraiche/gräddfil och 1 dl vatten, smula 1 hönsbuljongtärning
och klicka i 1 msk dijonsenap.... smaka av med salt och peppar.
Låt det bubbla en liten stund (ja, det ska skära sig) och tada -servera!

Ungersk gulasch

Ett långkok som bara osar höst!
800g högrev
3 gula lökar
1 röd chili
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 tsk paprikapulver
2 röda paprikor
3-4 msk kalvfond
1 dl rött vin (kan uteslutas eller bytas mot vitt, beroende på vad som finns hemma)
7-8 medelstora potatis
vatten
salt och peppar, ev cayennepeppar
 
Putsa högrevet och skär det i medelstora tärningar.
Stek på köttet i omgångar så att det får lite yta.
Hacka grönsakerna grovt, även vitlöken. 
Fräs på paprikapulvret och tomatpurén i smör i en gryta.
Lägg i grönsakerna låt dessa fräsa en kort stund. Tillsätt vinet.
Lägg i köttet igen och tillsätt vatten så att det precis täcker köttet.
(vi gjorde en gryta, vill ni ha soppa så öka vattenmängden)
Tillsätt kalvfonden och låt koka i ca 1 timme.
Skala och skiva potatisen grovt.
När det gått en timme så smaka av och krydda grytan och lägg i potatisen.
(vill man ha mer hetta så tillsätt lite cayennepeppar)
Låt koka tills potatisen är mjuk 20-30 minuter.
 
Servera med bröd och en klick creme fraiche.

Cannelloni med ricotta

En väldigt smarrig rätt som faktiskt är rätt lätt att göra.
Jag vet, urkass bild... men men, ni får tro mitt ord om att det är gott.
Receptet räcker till tre portioner.
 
Ingredienser:
Ett paket med färska lasangeplattor (ca 5-6 st)
2 dl riven ost till topping
 
Fyllning:
En burk ricottaost
En påse hackad babyspenat
150-200 gram hackad rökt skinka
3 msk parmesanost
1 finhackad röd chili
Mycket svartpeppar och lite salt
 
Sås:
En förpackning krossade tomater
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl hackad basilika
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda allt till såsen, utom basilikan, i en kastrull
och låt det puttra några minuter på spisen.
Blanda i basilikan.
Sprid ut en liten klick av såsen på botten av en ugnssäker form.
Blanda allt till fyllningen i en bunke.
Ta en lasangeplatta och lägg en sträng med fyllning längs med kortsidan.
Rulla ihop det och placera den i formen med skarven ner.
Gör likadant med resten av plattorna.
Sprid ut resten av tomatsåsen och lägg på osten.
Grädda i ugnen tills dess att osten fått färg, ca 20 minuter.
 
RSS 2.0