Kyckling med Panang curry

Det var första gången som jag testade denna curry och den var väldigt god!
Själva curryn var mild för att vara thai.
Nu är detta mitt recept, det verkar finnas lika många recept som tillagare...
Kyckling med Panang curry (2 port):
1 kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
ca 2-3 msk panang currypasta
1 morot
1/3 litet blomkålshuvud
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (eller hur starkt man vill ha det)
5 limeblad
1 msk fisksås
olja till stekning
 
Förbered grönsaker, limeblad och kyckling genom att skära det i lagom stora strimlor.
Värm oljan i en stekpanna och ha i curryn, rör så att det inte bränner.
Sänk värmen något och ha i kokosmjölken och den hackade vitlöksklyftan. 
Rör ut curryn ordentligt och ha i kycklingen samt fisksåsen. 
Låt kycklingen bli så gott som klar.
Ha först i blomkål. Låt den nästan bli klar och ha i morotsskivorna och chilin.
Smaka av och lägg till mer av det som eventuellt saknas.
Ha i limebladen samt paprikan och ta av curryn från plattan.
Servera med jasminris.

Italienska icke-köttbullar (vegetariskt)

Det går att variera kryddningen till de vegetariska köttbullarna/biffarna
i all oändlighet, men då jag ville att de skulle smaka så likt
mina vanliga köttbullar som det bara gick så gjorde jag dem så här:
 
Ingredienser (4 port.)
3 kokta potatisar
230g kokta kikärtor (jag hade icas färdigkokta)
½ dl parmesanost
1 ägg
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk persilja
salt, svartpeppar, en liten skvätt citronsaft och liiite kryddpeppar
Mjöl, för att binda ihop det hela, tror jag hade ca 1,5 dl
Matlagningsolja till stekningen
Släng ner alla ingredienser utom mjöl i en mixer och kör det slätt.
Vänd ner mjölet, se hur smeten är och anpassa mängden.
Smeten ska vara lös men inte rinnig.
För att lättare kunna hantera den så la jag ner den i en sprits.
Värm en rejäl mängd med matlagningsolja i en stekpanna, det ska nästan friteras.
Spritsa ut bullar eller biffar och låt det få färg,
vänd med hjälp av två skedar och låt även den andra sidan få färg.
Godast är att servera dem direkt.
Sen gjorde jag en snabb tomatsås med krossade tomater, vatten, tomatpuré,
svamp, salt, peppar, oregano, hackad lök och vitlök.
Sist i med bullarna, men låt de inte vara i för länge då de "löser upp sig".
RSS 2.0