Dansk fläskstek

Egentligen är väl detta inget recept utan mer ett tips...
Hur man får knaprigt svål på fläsksteken:
Lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan ner.
Häll vatten i formen så att den täcker ca halva fläsket.
Låt den gå i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter (till ca 800g fläsk).
Vänd sen på fläsket och låt det gå i 45 minuter till.
Häll av vattnet, men spara det till gräddsåsen,
och höj ugnen till 250 grader samt sätt på grillen.
Låt det gå tills det ser knaprigt ut.
 
Skär upp och servera med gräddsås och en drös grönsaker.
Kommentarer
Postat av: Moi

Yummie, yummie!
Ser ruskigt smarrigt ut. Men när jag kom till "45 minuter" insåg jag att så mycket tid har jag ju inte....

Svar: Bah, klart att du har!
Decdia

2015-03-22 @ 07:58:13
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Znogge

Husses favoriträtt så det är kanske dags snart... Ska ha ditt tips i åtanke då i alla fall :-)

Svar: Det är smarrigt med det knapriga!
Decdia

2015-03-22 @ 10:33:35
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ami

Det ser verkligen gott ut :)

Svar: Det är det också!
Decdia

2015-03-22 @ 11:31:12
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0