Italienska icke-köttbullar (vegetariskt)
Det går att variera kryddningen till de vegetariska köttbullarna/biffarna
i all oändlighet, men då jag ville att de skulle smaka så likt
mina vanliga köttbullar som det bara gick så gjorde jag dem så här:
Ingredienser (4 port.)
3 kokta potatisar
230g kokta kikärtor (jag hade icas färdigkokta)
½ dl parmesanost
1 ägg
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk persilja
salt, svartpeppar, en liten skvätt citronsaft och liiite kryddpeppar
Mjöl, för att binda ihop det hela, tror jag hade ca 1,5 dl
Matlagningsolja till stekningen
Släng ner alla ingredienser utom mjöl i en mixer och kör det slätt.
Vänd ner mjölet, se hur smeten är och anpassa mängden.
Smeten ska vara lös men inte rinnig.
För att lättare kunna hantera den så la jag ner den i en sprits.
Värm en rejäl mängd med matlagningsolja i en stekpanna, det ska nästan friteras.
Spritsa ut bullar eller biffar och låt det få färg,
vänd med hjälp av två skedar och låt även den andra sidan få färg.
Godast är att servera dem direkt.
Sen gjorde jag en snabb tomatsås med krossade tomater, vatten, tomatpuré,
svamp, salt, peppar, oregano, hackad lök och vitlök.
Sist i med bullarna, men låt de inte vara i för länge då de "löser upp sig".
Kommentarer
Trackback