Merguezkorv i gryta

Vi köpte marockansk merguezkorv av Batmans fd klasskamrat.
(hon är från Marocko samt har lammuppfödning så hon kan sina grejer)
Jag gjorde en gryta av det hela, hur pass "äkta" marockanskt det är vet jag inte... 
... men det var väldigt gott och det är ju vad som räknas.
Marockansk merguezkorv med ägg 
(2 rejäla portioner)
3 merguezkorvar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
4 soltorkade tomater
4 ägg
3 tsk paprikakrydda
1 msk ras el hanout (marockansk krydda)
salt, peppar och persilja
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt igång en traktörspanna (eller något liknande som tål att vara i ugn).
Hacka löken och stek den mjuk i rejält med olja på medelvärme.
Tillsätt de hackade vitlökarna och de skivade soltorkade tomaterna.
Skär korven i 1-2 cm tjocka skivor och stek även dessa.
När korven nästan är klar, tillsätt paprikakrydda och ras el hanout.
Ha i de krossade tomaterna och krydda.
När tomatsåsen kommit upp i kok, kläck i äggen och sätt in pannan i ugnen.
Låt den gå där inne tills dess att äggen blivit så klara som du vill ha dem.
 
Jag serverade med stekt potatis, men ett trevligt bröd fungerar med.
Kommentarer
Postat av: Znogge

Om man bortser från inblandningen av lamm så låter det väldigt gott! Men det fungerar kanske lika bra med annan korv...

Svar: Bara den smakrik så! :)
Decdia

2015-02-19 @ 19:03:05
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Jessica Högberg

Härligt när man får tag på "riktig" korv!! Smaklig!

Svar: Riktigt gott! Och lammen har haft det bra!
Decdia

2015-02-22 @ 21:25:09
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0