Kirskålspesto

Har ni rabatterna fulla med kirskål precis som jag?
Istället för att bara stå och förbanna dess existens -gör en pesto!
Detta är en riktigt billig variant dessutom.
Till cirka 2 dl färdig pesto behövs:
Två rejäla nävar med kirskål, gärna hemmaodlad ;), som är sköljd och avtorkad.
½ dl solrosfrön som blivit rostade i en torr stekpanna.
Lite mindre än ½ dl av någon sorts ost, gärna smakrik.
Jag tog vad vi hade hemma vilket blev en mix av herrgård och manchego.
En liten vitlöksklyfta, salt, peppar samt ca 1 dl valfri olja.
Mixa först allt utom oljan, ha sedan i oljan stegvis tills du fått den konsistens du vill ha.
Smaka av och krydda eventuellt mer.
Kirskålspeston går att ha till samma rätter som "vanlig" pesto.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0