Cannelloni med ricotta

En väldigt smarrig rätt som faktiskt är rätt lätt att göra.
Jag vet, urkass bild... men men, ni får tro mitt ord om att det är gott.
Receptet räcker till tre portioner.
 
Ingredienser:
Ett paket med färska lasangeplattor (ca 5-6 st)
2 dl riven ost till topping
 
Fyllning:
En burk ricottaost
En påse hackad babyspenat
150-200 gram hackad rökt skinka
3 msk parmesanost
1 finhackad röd chili
Mycket svartpeppar och lite salt
 
Sås:
En förpackning krossade tomater
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl hackad basilika
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda allt till såsen, utom basilikan, i en kastrull
och låt det puttra några minuter på spisen.
Blanda i basilikan.
Sprid ut en liten klick av såsen på botten av en ugnssäker form.
Blanda allt till fyllningen i en bunke.
Ta en lasangeplatta och lägg en sträng med fyllning längs med kortsidan.
Rulla ihop det och placera den i formen med skarven ner.
Gör likadant med resten av plattorna.
Sprid ut resten av tomatsåsen och lägg på osten.
Grädda i ugnen tills dess att osten fått färg, ca 20 minuter.
 
Kommentarer
Postat av: Znogge

Mmm... så gott det låter och ser ut :-)

Svar: Det är väldigt smarrigt!
Decdia

2014-09-21 @ 16:56:28
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0