Blomkålsmos
Mos, puré, kräm -you name it.
Det är samma sak, bara olika namn och lite olika konsistenser.
Ett normalstort blomkålshuvud blir ca 4 dl färdigt mos,
välj själv hur många portioner det räcker till...
Hacka upp ett blomkålshuvud i grova bitar.
Lägg det i en gryta och täck den nästan helt med vispgrädde, 3-4dl.
Lägg också i en rejäl klick med smör, typ 150g.
Låt den koka på svag värme tills dess att blomkålen är mjuk,
vilket tar ungefär 20-30 minuter.
Fiska upp blomkålen med en hålslev, spara vätskan, och lägg kålen i en mixer.
Mixa blomkålen slät, tillsätt eventuellt lite av vätskan så att du får den konsistens du vill ha.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Tips:
Det går bra att förbereda moset dagen innan och sen bara
värma det (på svag värme) på spisen innan servering.
Kommentarer
Trackback