Blomkålsmos

Mos, puré, kräm -you name it.
Det är samma sak, bara olika namn och lite olika konsistenser.
Ett normalstort blomkålshuvud blir ca 4 dl färdigt mos,
välj själv hur många portioner det räcker till...
 
Hacka upp ett blomkålshuvud i grova bitar.
Lägg det i en gryta och täck den nästan helt med vispgrädde, 3-4dl.
Lägg också i en rejäl klick med smör, typ 150g.
Låt den koka på svag värme tills dess att blomkålen är mjuk,
vilket tar ungefär 20-30 minuter.
Fiska upp blomkålen med en hålslev, spara vätskan, och lägg kålen i en mixer. 
Mixa blomkålen slät, tillsätt eventuellt lite av vätskan så att du får den konsistens du vill ha. 
Smaka av med salt och vitpeppar
 
Tips:
Det går bra att förbereda moset dagen innan och sen bara
värma det (på svag värme) på spisen innan servering.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0