Chinese steamed buns

Lite pill med det hela, men så himla gott!
Fyllning:
Låt en bit fläskkarré eller liknande kött koka i en bbq sås på låg värme under flera timmar.
Blanda i "asiatiska ingredienser" i bbq såsen innan kokning för att ge det en mer asiatisk touch.
Exempel på detta är ingefära, vitlök, chili/chilisås, limeblad,
citrongräs, soya, fisksås, sesamolja m.m.
Pulla köttet och lägg in det i kylen.
Sila såsen, häll den i en gryta och låt den reducera på spisen.
Blanda sen köttet med en del av såsen, det ska vara fuktigt men inte för blött.
 
Fördeg:
375g vetemjöl, 1 msk torrjäst, 1 msk socker, 2,25 dl vatten
Sila mjölet och blanda i jästen. Lös upp sockret i vattnet och häll detta i mjölet.
Blanda till en mjuk och smidig deg. Låt den jäsa i 60 minuter.
 
Deg:
150g vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 40g vatten, 100g strösocker, 1 tsk salt, 50g olja +fördeg
Sila mjöl och bakpulver, tillsätt socker och salt.
Gör ett hål i mitten och häll i vattnet, lägg fördegen ovanpå och blanda.
Häll i oljan och knåda degen smidig.
Dela degen i ca 20-25 bitar och rulla varje bit till en liten boll.
Platta ut bollen och placera ca 2 msk kött i mitten, vik ihop.
Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min täckta med plastfolie.
Ångkoka bullarna i en bambukorg eller liknande i ca 12 minuter,
de jäser ordentligt så lägg inte för många åt gången i korgen.
 
Njut!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0