Zuzu, serbiska kuddar

Kollegan M1 hade med sig "snacks" till jobb,
något som de ofta äter som ett lättare mål i hennes hemland Serbien.
Hon hade inget namn på dem men sa att vi kunde kalla dem för "zuzu" eller serbiska kuddar,
men exakt vad det betyder vet jag inte... det är kanske nåt fult, haha!
Sätt igång ugnen på 225 grader och ta ut ett paket smördeg från frysen.
Finhacka en scharlottenlök och en liten vitlöksklyfta, grovhacka 200g babyspenat.
Stek lökarna på mediumvärme i ett stekjärn med mycket olja i sig,
, när de mjuknat så tillsätt spenaten och låt även den mjukna.
Lägg spenaten i en sil och pressa ut överflödig vätska, låt det svalna något.
Smula ett paket fetaost och kläck ett ägg i en bunke, tillsätt spenaten och rör runt.
Krydda med svartpeppar och mycket salt.
Kavla ut smördegsplattorna på ett mjölat bakbord och skär ut lagom stora bitar,
jag fick ut fem bitar per platta.
Pensla halva biten med ett uppvispat ägg och lägg på en klick med spenatröra,
vik över den andra halvan av smördegsbiten och tryck till -pensla med ägg på ovansidan.
(det måste inte hålla ihop helt, fyllningen rymmer inte så långt pga ägget i röran)
Sätt in knytena i ugnen och låt de bli härligt gyllenbruna, njut!
RSS 2.0