Kung pao chicken

Sååå gott!
Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut,
men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma.
Uppskattar att receptet räcker till 2-3 personer.
Marinad: 1 msk risvin, 1 msk sesamolja, 1 msk japansk soja, ½ tsk salt och 1 msk majzenamjöl.
Sås: 2 tsk socker, 2 tsk hosinsås, 3 tsk risvinäger, 2 tsk sesamolja,
4,5 msk japansk soja, 1,5 dl vatten, 1,5 msk risvin och 3 tsk majzenamjöl.
Ingredienser: 2 stora kycklingbröst, 1/4 tsk Sichuanpeppar, 4 vårlökar,
1,5 dl rostade jord- eller cashewnötter, 4 torkade röda chilifrukter,
3 msk färsk ingefära, 2 stora vitlöksklyftor, 1 röd paprika.
~~~~~~~~~~~~
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Skär kycklingen i tunna strimlor och lägg dem i marinaden, låt dra i 20-30 min.
Blanda alla ingredienserna till såsen.
Hacka den vita delen på vårlöken i 1cm stora bitar,
skär den gröna delen smalare och spara dem var och en för sig.
Superfinhacka ingefäran, chilin och vitlöken, skär paprikan i lagom mumsbitar.
Torrosta Sichuanpepparn och mortla den sen till pulver.
Hacka nötterna.
 
Hetta upp en wokpanna eller stekpanna, tillsätt olja och stek snabbt
den vita delen på vårlöken tillsammans med ingefäran, vitlöken, chilin och pepparn.
Tillsätt kycklingen med marinaden och låt det få lite färg.
Häll på såsen och låt det bubbla på medelvärme tills kycklingen är klar.
Lägg i paprikan och det gröna på vårlöken (spara lite till dekoration).
Servera med jasminris, garnera med nötterna och vårlöken.
RSS 2.0