Bloggkakor
Ja, de heter säkert något helt annat men jag döpte dem till detta
då "alla" bloggare bakade dessa godingar under en period.

175 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus muskovadosocker
3 msk sirap
4-5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
150 gr grovt hackad mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret med en elvisp tillsammans med strösocker och muskovadosocker.
Tillsätt sirapen och sedan de övriga ingredienserna på en gång.
Vänd i chokladen
Knåda degen med händerna och forma två rullar.
Gör dem typ som längden på plåten och lägg den på en bakplåtsklädd plåt.
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus muskovadosocker
3 msk sirap
4-5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
150 gr grovt hackad mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret med en elvisp tillsammans med strösocker och muskovadosocker.
Tillsätt sirapen och sedan de övriga ingredienserna på en gång.
Vänd i chokladen
Knåda degen med händerna och forma två rullar.
Gör dem typ som längden på plåten och lägg den på en bakplåtsklädd plåt.
Platta ut dem lite.
Ställ in plåten mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den känns fast.
Låt svalna i ca 5 min. och skär den sedan i breda snittar.
Låt kakorna svalna på plåten.
Ställ in plåten mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den känns fast.
Låt svalna i ca 5 min. och skär den sedan i breda snittar.
Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer
Postat av: Znogge
Onekligen något bekant över detta recept ja ;-)
Svar:
Decdia
Postat av: Ami
Usch, så goda! De måste jag absolut prova att göra :)
Svar:
Decdia
Postat av: Mita
Dessa har jag bakat,supergoda**
Svar:
Decdia
Postat av: Ami
I morgon ska jag baka dessa syndiga kakor ;) Men tror du jag kan ha farinsocker istället för muskovadosocker?
Svar:
Decdia
Trackback