Lammfärsbiffar med couscous och tzatziki

Trevlig vardagsmat!
(lammfärsen går att ersättas med blandfärs eller nötfärs)
 Couscous:
Tillaga den som det står på förpackningen, men ha i en smulad hönsbuljongtärning.
När couscousen sedan är klar så blanda i ½ finhackad rödlök och rejält med hackad korianer.
Smula även i en bit med fetaost.
 
Lammfärsbiffar:
Blanda färsen med önskad mängs koriander, timjan, vitlök, salt och peppar.
Stek sedan på medelhög värme tills dess att de fått fin färg.
(de behöver inte vara 100% genomstekta)
 
Tzatziki:
Riv en halv gurka, salta den ordentligt och låt det droppa av sig i ett durkslag.
Pressa en stor vitlöksklyfta i en burk creme fraiche, rör om och ställ i kylen.
Vänta ett tag och krama sen ur gurkan.
Blanda gurkan med creme fraichen och smaka av med salt och peppar.
Ställ in den i kylen igen (vi hade inte tid för det, därför blev den lite flytande på bilden)
 
Tips:
Istället för tzatziki så är det väldigt gott med en kryddig tomatsås till det hela.
Ta en burk med passerade tomater, ha i lite cayennepeppar och paprikakrydda.
Låt det bubbla på spisen, salta och peppra.
Persilja eller koriander i är också gott.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0